Books, Strong women

Brave Magic

Een van mijn favoriete Amerikaanse schrijfsters van de afgelopen jaren is Elizabeth Gilbert. Behalve dat ik al haar boeken in mijn kast heb staan luister ik sinds een aantal maanden ook naar haar podcast afleveringen waarin ze telkens opzoek gaat naar iemands eigen creativiteit of eigen stem zoals ze het noemt.

Afgelopen voorjaar heb ik Cheryl Strayed’s Wild gelezen, en hoe leuk is het dan om beide schrijfsters samen te beluisteren tijdens een podcast van Magic lessons.

Wat kunnen we van beide vrouwen leren?

  • doen waar je van houdt moet moeilijk zijn, je moet dingen opgeven en opnieuw uitvinden waar je gelukkig van wordt
  • creativiteit, liefde, moederschap, iets willen betekenen, en je eigen stempel drukken op je werk hoeven elkaar niet tegen te werken
  • je hoeft niet perfect te zijn, je moet elke dag je best doen
  • en als je fouten maakt? Dat is angstaanjagend! ‘I don’t have anything to offer’ daar moet je gewoon mee dealen. Niet voor weglopen, maar bedenken dat de angst je er niet van moet weerhouden om te schrijven
  • stop met het bedenken wat andere mensen van je werk vinden
  • Bovenal: ‘give yourself a break’
  • ‘The best thing is that its scary’

Voor mij zijn vrouwen als Elizabeth Gilbert en Cheryl Strayed mijn voorbeeld als het gaat om dingen doen waar je blij van wordt, over doorzettingsvermogen, en bovenal over het realiseren van je eigen dromen. Vandaar Brave Magic, want ze weten allebei dat het niet vanzelf gaat, ze zijn heel openhartig over hun eigen struggles met schrijven, over het vinden van tijd om je eigen werk te maken en toch lukt het ze. Good for them zullen we dan maar zeggen, want de boeken en levenslessen van deze 2 unieke vrouwen zijn van onschatbare waarde!

Het beste advies wat ze kunnen geven? Get to work and write and see what’s there!

Dus onwards!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s