Strong women

Upcoming: What happened?

Over een paar weken, 12 september om precies te zijn, verschijnt er een nieuwe memoir van Hillary Clinton. Een boek waarvan ze zelf zegt dat ze een poging wil doen om de lezer een kijkje achter de schermen te geven, om vanuit haar eigen perspectief terug te blikken op de verkiezingscampagne en wat er zoal gebeurde. Of juist niet.

Dit boek ga ik zeker lezen, uiteraard omdat ik nieuwsgierig ben of ze nog nieuwe inzichten met ons zal delen, maar vooral omdat ik hoop dat ze met deze terugblik ook vooruit durft te kijken. Ik was namelijk een van die mensen die volledig onderschatte dat haar campagne het niet zou gaan redden, en dat ze het zelf niet zou redden.  Is het boek er vooral om Trump een hak te zetten? Om de narrative weer even naar zich toe te halen? De vrienden van Fox News hebben het oordeel in ieder geval al klaar: ze zal er alles aan doen om de Amerikanen te laten geloven dat haar ‘failure’ volledig aan de Russen en de FBI heeft gelegen.

Ik ben benieuwd, ik hoop dat het boek vooral laat zien op welke cruciale momenten het volgens haar is misgegaan en hoe we bij een volgende verkiezing moeten voorkomen dat er ooit nog zoiets raar kan gebeuren als bij deze. En voor what its worth: ik ben nog steeds ‘With her’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s