Over mij

Ik ben Gerdien Knikker, afgestudeerd in American Studies en met een eeuwige fascinatie voor al het Amerikaanse. Al vanaf jongs af aan eigenlijk, want ik groeide op in de jaren’90 met veel Amerikaanse sitcoms, muziek, literatuur en films. Engels werd al snel een 2e taal en de keuze voor een studie Amerikanistiek stond dan ook vast.

Dit blog is in 2015 begonnen toen ik net met mijn gezin terug kwam van een maand rondreizen in de Verenigde Staten. Ik was inmiddels al een aantal jaren werkzaam als projectmanager en had mijn studie verleden in feite in een dichte la gegooid. Want banen in het vakgebied van American Studies lagen niet zomaar voor het oprapen in 2008. En ik wist ook helemaal niet zo goed wat ik er nou precies mee wilde gaan doen.

En toch bleef het kriebelen. De Amerikaanse verkiezingen van 2016 vormden voor mij een ommekeer, terug naar waar ik ooit was begonnen. Ik werd zelf politiek actief, wat ik misschien niet had gedaan als Hillary Clinton wel had gewonnen. Die verkiezingsnacht zorgde er ook voor dat ik nog meer aandacht kreeg voor de rol van vrouwen in de Amerikaanse politiek en geschiedenis. En de wijze waarop zij nieuwe generaties kunnen inspireren.

In 2018 brachten we opnieuw een bezoek aan de Verenigde Staten. En tijdens het reizen door 8 progressieve en conservatie staten, viel me de Amerikaanse levenslust en veerkracht op. De politiek van Washington hing dan misschien als een schaduw over het land -in mijn ogen in ieder geval- maar op straat, in de dorpjes en steden stond het gewone alledaagse leven niet stil. Veerkracht, doorzettingsvermogen en een onuitputtelijke bron van optimisme over de toekomst. Oftewel de Amerikaanse community spirit was overal. Als je het maar zocht.

De Verenigde Staten zijn voor mij een bron van inspiratie in mijn dagelijkse werk als ondernemer en politica. En niet te vergeten als vrouw en moeder. En met dit blog deel ik mijn inspiratie met iedereen!

A woman is like a tea bag; you never know how strong it is until it’s in hot water.

Eleanor Roosevelt

There is a special place in hell for women who don’t help other women.

Madeleine Albright

If you don’t get out there and define yourself, you’ll be quickly and inaccurately defined by others.

Michelle Obama