Blog American Storytelling

Welkom op mijn blog American Storytelling.

Hier deel ik als Amerikanist mijn visie op de Amerikaanse politiek, geschiedenis en de rol van vrouwelijk leiderschap in het bijzonder.

Blogs

Blogs over Amerikaanse politiek, geschiedenis en cultuur.

Nice to read

Welke boeken moet je nu lezen?

Rol van vrouwen

Wie zijn deze vrouwen en welke inspiratie delen ze?

American Storytelling

De keuze voor deze titel was voor mij logisch, omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in de vele verhalen van de Verenigde Staten. Met verhalen krijg je een beeld over een land, over de inwoners en over de cultuur. En aan de hand van de verschillende verhalen kun je de politieke ontwikkelingen in een land volgen.

Elk perspectief is anders, elke verteller uniek. En zo krijg je een beeld van het hedendaagse Amerika.

Focus op vrouwen

Vrouwelijk leiderschap heeft voor mij een bijzondere plek in de Amerikaanse geschiedenis en politiek. Ja, de rol van vrouwen is al vaak onderzocht en in context geplaatst door historici en commentatoren. Ik kijk vooral de naar de wijze waarop vrouwen hun verhalen delen. Welke middelen hebben zij tot hun beschikking? Soms worden verhalen gedeeld via een boek, podcast of documentaire. Sommige vrouwen nemen een activistische rol aan en weten zich daardoor ook in de spotlight geplaatst. Voor andere vrouwen geldt dat helemaal niet. Maar ook zij hebben een stem en een verhaal dat gehoord moet worden.

Al jarenlang ben ik gefascineerd door de wijze waarop vrouwen in staat zijn om nieuwe bruggen te slaan en de Amerikaanse samenleving te verrijken met hun woorden en daden.