Welkom

American Storytelling is mijn persoonlijke blog waarin ik mijn fascinatie voor alle Amerikaanse verhalen deel met jullie. Van politiek, cultuur, geschiedenis and everything in between.

Wie ervoor kiest om American Studies te studeren begeeft zich in een select gezelschap van mensen die allemaal ‘iets’ hebben met de Verenigde Staten. Na mijn studie wist ik eigenlijk nog helemaal niet wat ik er nu mee wilde en kon gaan doen. En daardoor kwam het “Amerikaanse” op een lager pitje te staan. Maar ruim 10 jaar later zie ik wel degelijk wat de studie mij heeft gebracht; ik ben zelf actief in de politiek gegaan. Geïnspireerd door mijn Amerikaanse voorbeelden.

Opgroeiend in een klein dorpje op het platteland greep de Amerikaanse politiek mij al aan als jong meisje en liet me niet meer los. Als millenial ben ik opgegroeid met de wereld van voor 9/11 en die van erna. Zo heeft iedere generatie zijn eigen keerpunt; voor mij was dat heel duidelijk deze dinsdag in september.

Mijn fascinatie is de afgelopen jaren door het reizen in de verschillende staten alleen maar gegroeid. Want hoe bijzonder is het dat een samenleving bestaande uit zoveel uitersten samen 1 geheel is?  Wat is de Amerikaanse identiteit en wie vertegenwoordigt die?

Van de boeken die ik lees tot de vrouwen die mij inspireren: Amerika is mijn eigen tabula rasa.

Gerdien