American Storytelling

Een platform waar ik als Amerikanist mijn visie deel op de Amerikaanse politiek, geschiedenis en de rol van vrouwelijk leiderschap in het bijzonder.

Storytelling omdat ik graag verhalen vertel, en altijd al geïnteresseerd ben geweest in de vele verhalen van de Verenigde Staten. Want wat maakt het nou die unieke cultuur, wat is nou de Amerikaanse identiteit? En welk verhaal lees je terug in de politieke samenstelling van het land? Welke verhalen krijgen we te horen via literatuur? En waarom horen we andere verhalen juist niet?

Het is maar net aan wie je het vraagt. Elk perspectief is anders, en samen krijg je zo een beeld van het alledaagse Amerika.

Vrouwelijk leiderschap heeft voor mij een bijzondere plek in de Amerikaanse geschiedenis en politiek. De rol van vrouwen is al vaak onderzocht en in context geplaatst door historici en commentatoren. Ik kijk vooral de naar de wijze waarop vrouwen hun verhalen delen. In een boek, een manifest, een activistische rol, of juist vanaf de zijlijn van de samenleving. Elk verhaal dat zij vertellen, de wijze waarop zij hun leven vorm geven is een inspiratie voor ons allemaal.

Op deze site vind je